Rólunk

Mit takar a név?

„WINE is our LIFE” – A bor az életünk, és igaz is minden szava, mindegy, hogy melyikünk adja elő a sztorit. A szőlőtermesztés és bortermelés világába születtünk bele, része az életünknek már gyermekkorunk óta.

Fertőrákos

Borászatunk központját, Fertőrákos szívében találjátok meg, ahol szeretettel várunk Téged, barátodat, családodat, szerelmedet, szeretődet, tehát mindenkit, aki szereti, vagy még nem szereti a bort.

Jó bornak is egy a vége, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat készítsünk!

Pincészet neve, borvidék: WINELIFE Borászat, Sopron-Fertőrákos

Birtok mérete:  -termőterület: 10 ha

– még nem termő: 4 ha

Tulajdonosok: Linzer Sámuel, Orosz Csaba és Orosz Péter

Célunk a Soproni borvidéken található tradicionális szőlőfajtákból előállított fehér- és vörösborok esetében a terroir, azaz a felismerhető, egyedi jelleg, illat- és ízvilág megjelenítése.  Ez az adott talaj, mikroklíma és fekvés megismételhetetlen találkozásának eredményeként kerekedik ki. Az említett komponensek megjelenését szőlőterületeink biztosítják, melyek jelentős része a Fertő-tó, illetve annak környékén található.

 

linzer-samuel-1Linzer Sámuel

Régi poncihter család sarja vagyok. Gyermekkorom óta a rajongok a szőlőért, később a borok iránti vonzalom életem részévé vált. 20 évvel ezelőtt kerültem az ausztriai Winzerkeller Römersteinbruch-hoz, ahol tanulmányaim után pincemester-üzemvezetővé léptettek elő. További tapasztalatszerzés céljából 2009 óta a ruszti Weingut Elfenhof teamjét is erősítem.
Egy ilyen hosszas, 20 évnyi tanulmányút után döntöttem el barátaimmal egy hazai borászat megalapítását.

 

Orosz Csaba és Péter

Poncihter felmenőink évtizedek óta foglalkoznak bortermeléssel, de ez mindig csak egy másodlagos “állás”/hobbi volt a hétköznapi munkájuk mellett. Édesapánk halála miatt 2002-ben nagyon fiatalon (Csabi 17, Peti 11),  örököltük meg az itthoni gazdaságot. 2005-ben megalapítottuk családi cégünket, ahol mindketten egyetemi tanulmányaink mellett dolgoztunk. 2008-ban ismertük meg Samut, aki szakmai tudásunk felzárkóztatásában nagyon sokat segített. Idővel megszületett egy közös cég gondolata, amely 2011 augusztusában meg is valósult.

 

 

 

Tekintse meg galériánkat »