Osloban is bemutatkozhattunk

Osloban is bemutatkozhattunk

Oslo

Egyik kedves partnerünknek, a Sidewayz Borkereskedésnek köszönhetően borászatunk egy apró szelete bemutatkozási lehetőséget kapott Osloban. Az alábbiakban Bányai Gábor és Takaró Rita beszámolója olvasható:

“Az oslói rendezvényt a borászatok kiemelt érdeklődése és a látogatók részéről várható fokozott jelenlét miatt az Oslo Kongresscenter mintegy 200 négyzetméteres, belső két szintes elrendezésű különtermében tartották meg. A rendezvény során először két egy-egy órás mesterkurzus keretében mutatták be a pincészetek boraikat, majd délután egy sétáló kóstoló keretében ismerkedhettek meg a norvég látogatók a bemutatott termékeinkkel.

A rendezvényen közel 80 vendég volt jelen, ahol képviseltette magát a Vinmonopolet, a norvég alkoholmonopólium beszerző csapata is.

Koppenhágában a borbemutató helyszíne a Michelin csillaggal rendelkező, belvárosi AOC étterem volt. A rendezvény itt is két délelőtti mesterkurzusból és egy délutáni sétáló kóstolóból állt. A mesterkurzus megtartására Malene Hertz Smid lett felkérve. A két mesterkurzus 37 vendég előtt zajlott (20-at vártak az előrejelzések alapján), amelynek során Malene részletesen bemutatta a magyar borvidékek adottságait, a borkészítés történetét és a legfőbb borkészítési stílusokat, így a vendégek a magyar borvidékekről kimerítő ismertetőt kaptak.

A sétáló kóstoló az előrejelzéseknek megfelelően a más piacokon megszokottakhoz képest kevesebb vendéget vonzott, de összességében az előre jelzett vendég létszám mennyiségileg és minőségileg jelen volt a rendezvényen.

(…)

Említésre méltó esemény volt továbbá, hogy a Koppenhágai Bock Bistroba meghívást kaptunk Thomas Ilkjaer dán borújságíróval való találkozásra, melynek eredményeképpen egy publikáció is született a legnagyobb példányszámú dán napilapban a magyar borokról. Thomas-szal is tartjuk a kapcsolatot a jövőben.”