Közlemény

Azt mondják, hogy az ember élete 7 éves ciklusokra van tagolva. Ennek igazságtartalmát sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudjuk, tény azonban, hogy folyamatosan érünk, mint egy jó bor a pincében: ízlésvilágunk, kommunikációnk, stílusunk. Talán a sors fintora, talán csak erősítjük a szabályt, de most mi is 7 év elteltével döntöttünk valami új mellett. Éppen ennyi ideje már, hogy megfogalmazódott Bennünk egy közös borászat létrehozása, két tősgyökeres, soproni poncichter család összefonódása, hogy valami jót hozzunk létre. Ehhez szükséges volt a megfelelő munkamegosztás, hogy mindenki hozzá tudja tenni a birtok fejlődéséhez azt, amiben a legjobb.
Most visszatekintve az elmúlt évekre, természetesen találunk dolgokat, amiket mai fejjel már másképpen tennénk. De ezek a lépések, az útkereséseink, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy ma így állunk itt előttetek.
Döntést hoztunk, amit lehet már régen meg kellett volna lépnünk, de lehet, hogy most van rá itt az alkalom. Ahogy eddigi pályafutásunk alatt mindig, úgy most is, Ti, fogyasztók fogjátok megmutatni döntésünk helyességét.
Sok helyre eljutottunk a bornak, borainknak köszönhetően. Kinyílt számunkra a világ, és rátaláltunk a saját utunkra, végre nem menni akarunk valaki másnak az útján, hanem meglelni a sajátot. Többször találkoztunk borászatunk nevének hibás kiejtésével, kérdésekkel, előítéletekkel. Valóban, nem családneveket olvasztottunk össze, hanem az életérzésünket fogalmaztuk meg: „A bor az életünk – WINE is our LIFE” Ez igaz volt akkor is, igaz mind a mai napig és igaz lesz a jövőben is. Továbbá gyakran felmerült kérdésként, gyanakvásként, hogy befektető, vagy befektetők állnak a cég mögött. Mi állunk a cég mögött, minden tudásunkkal, munkánkkal és verítékünkkel. Mi dolgozunk meg minden egyes kiló szőlőért, minden egyes palack borért, minden egyes boldog mosolyért. Ez pedig az egyik dolog, amire nagyon büszkék vagyunk és talán most értettük meg, hogy mennyire fontos érték ez a mai világban. 100%-ban családi kézben lévő cég vagyunk, tehát 100%-ban magyar tulajdonú is.
A minőségi magyar borfogyasztás mellett törtünk lándzsát, a helyi termékek, a Fertő-táj népszerűsítésén dolgozunk nap, mint nap. Sajnos ezzel a névvel nem vagyunk önazonosak, nem tudjuk teljes mértékben azt képviselni, amit szeretnénk, amely úton elindultunk. Ezért szóösszetételek és szlogenek helyett visszanyúlunk családjainkhoz, őseinkhez, ahonnan erőt merítettünk az egész borászat létrehozásához. Két, poncichter felmenőkkel büszkélkedhető család vagyunk. Egyik oldalon a Linzer család, akik évtizedek, sőt évszázadok óta szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkoznak, továbbá még a családi címerükben is megjelenik a szőlőlevél és fürt. A másik oldalon az Orosz ág, amely nem híres bortermelő család, azonban anyai ágon a Stubenvoll család leszármazottai vagyunk. A Stubenvoll család évszázados szőlőtermesztő és bortermelő család, szintén híres, soproni, poncichter család. Minket a fogyasztók és a piaci szereplők is úgy ismernek, mint LINZER-OROSZ. Mi most úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk veszni múltunkat és családneveinket, ezért a WINELIFE Borászat helyét átveszi a LINZER-OROSZ Borászat.
Egy szó, mint száz, a 2018-as évben az első komolyabb változás a Borászat neve lesz. Ezentúl így találtok meg minket a borszaküzletekben, gasztronómiai partnereinknél, fesztiválokon, nálunk Fertőrákoson, tehát mindenhol. A logo és a címkecsalád marad, csak kicsit a kommunikációnk változik. A WINELIFE, mint olyan, szlogenné avanzsál, ahogy tette eddig is, hozzánk köthető marad, de a jövőben nem ez fog elsődleges szerepet játszani megjelenésünkben. A minőség is marad, sőt mindig azon dolgozunk, hogy egyre jobbak legyünk. Mi pedig változunk, fejlődünk tovább, ahogy eddig is, hogy napról-napra nagyobb megelégedéssel fogyasszátok termékeinket, valamint kimagasló színvonalon tudjunk fogadni Benneteket fertőrákosi birtokközpontunkban.

Zsófi, Samu, Csabi, Peti