Első szüretünk

Első szüretünk

Fürtöcske után jöhetett a munka oroszlánrésze. A szőlőlé után sorra jött a chardonnay, a zweigelt, a zöld veltelini, majd az olaszrizling is leszedésre került. A reduktív fehérborok előállításánál/készítésénél nagy kihívást jelentett a must/cefre megfelelő és azonnali hűtése a nyári hőség miatt.

Félidő után a desszertbornak szánt Nérót szüreteltük le 23 magyar mustfokkal. Már ekkor nagyon szépnek ígérkezett, melyet a későbbi kóstolások is bizonyítottak. Október első hétvégéjén szedtük le a borászat legnagyobb területhányadán termelt fajtáját, a kékfrankost, 19,5-ös mustfokkal. Majd következett a Cabernet sauvignon-Merlot párosítás/házasítás, melyet 20-as magyar mustfokkal sikerült betárolni a tartályokba.

Az idő végig csodálatos volt, sikerült még az éjjeli fagyok és a hideg őszi napok előtt befejezni a szüretet. Szerencsére most már elmondhatjuk, hogy egyelőre minden akadályt sikerrel vettünk és szép tételek kerültek a pincébe és reméljük hamarosan a palackokba is…